.
logo csic-iccc

Pàgina personal de Vicenta Llorente-Cortés

Vicenta Llorente-Cortés
Investigadora - Investigadors
cllorente@csic-iccc.org
telefono 93 556 5888

Científica titular del CSIC a l'especialitat de malaltia cardiovascular al Centre d'Investigació Cardiovascular de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va realitzar la tesis doctoral a l'Institut de Bioquímica i Biologia Cel·lular de la Universitat de Berna (Suïssa).

És cap de grup de les línies de recerca relacionades amb el paper del receptor LRP1 en acumulació lipídica a la paret vascular i les conseqüències d'aquesta acumulació en la funcionalitat cel·lular i en el remodelatge vascular. Els objectius del grup es poder resumir en: I. Caracterització del mecanisme d'internalització de LDL modificada per agregació a les cèl·lules vasculars; II. Anàlisi de la regulació transcripcional de l'expressió de LRP1 per factors de risc cardiovascular a diferents models in vitro i in vivo. III. Estudi dels mecanismes involucrats en la transformació protrombòtica de les cèl·lules vasculars.
Actualment és l'investigador principal del projecte FIS 051717 titulat "Mecanismes moleculars de la regulació de la funció proaterotrombòtica del receptor lipoproteic LRP1 a la paret vascular", del projecte intramural CSIC "Efecte de la captació de LDL agregada en el metabolisme d'esfingolípids a la paret vascular. Conseqüències en l'expressió de LRP1 y factor tissular, gens clau en aterotrombosis" i del projecte REDINSCOR RD06/0003/0015 titulat "Investigació dels mecanismes moleculars involucrats en la insuficiència cardíaca i la seva contribució a la patogènesi d'aquesta síndrome". És responsable dels equips de PCR temps real (Abiprism 7000 i Abiprism 7900) de l'ICCC.

fondo_contenido_inf sup_publicaciones fondo_contenido_inf sup_proyectos fondo_contenido_inf
pie http://www10.gencat.net/dursi/ http://www.santpau.es/ http://www.uab.es/

Institut Català de Ciències Cardiovasculars
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Pavelló del Convent
Sant Antoni Maria Claret, 167 08025 Barcelona Espanya
T: +34 - 93 556 5900 F: +34 - 93 556 5559

Avis legal | Politica de Privacitat