area de informacion
logo csic-iccc

L'ICCC és un consorci de la Generalitat de Catalunya, l'Hospital Sant Pau i la UAB.

L'Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC) és un consorci en el qual participen la Generalitat de Catalunya (Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya), l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

L'ICCC neix per donar un nou impuls a la recerca i a la innovació

L'ICCC sorgeix amb la voluntat per part del govern de la Generalitat, el 28 de setembre de 1999, d'engegar un gran projecte i de donar un nou impuls a les activitats de recerca, de desenvolupament i d'innovació, activitats clau per a la competitivitat de Catalunya.

El govern de la Generalitat va aprovar la constitució del Consorci Institut Català de Ciències Cardiovasculars i dels seus estatuts en sessió de govern del dia 24 de juliol de 2000, i es va publicar per resolució de 25 de juliol de 2000 al DOGC núm. 3201 de 9 d'agost de 2000.

Als països desenvolupats, les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat. Així mateix, es van presentant també com a primera causa de mort en els països en vies de desenvolupament. Per això, els estudis relacionats amb el sistema cardiovascular i les seves disfuncions són un dels camps de la recerca biomèdica que més ha crescut els darrers anys arreu del món. Gràcies a la incorporació de noves tecnologies que faciliten l'abordatge d'estratègies de regulació gènica i molecular, es troba, a més a més, en un moment de gran potencialitat innovadora.

Les entitats que conformen el Consorci són:

  • Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya
  • Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
  • Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  • Universitat Autònoma de Barcelona
fondo_contenido_inf
pie http://www10.gencat.net/dursi/ http://www.santpau.es/ http://www.uab.es/

Institut Català de Ciències Cardiovasculars
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Pavelló del Convent
Sant Antoni Maria Claret, 167 08025 Barcelona Espanya
T: +34 - 93 556 5900 F: +34 - 93 556 5559

Avis legal | Politica de Privacitat